The new look of 1949Den är så oskyldigt söt och gör mig lite friskare.

Inte sjuk INTE

Trotsandet smittar. Jag är inte sjuk. INTE. Lite förkyld, ja.
INTE trettionio grader och ont i hela kroppen när jag hostar till. Ändå är det precis så.

En badhairday som inte gick över hos frisören. Förlåt på förhand om jag smittat någon.

Ps. P har INTE vattkoppor. I-N-T-E. Tror ni det funkar?


Slut på undanflykter

Tack Cissi för Tommy-tipset. Nu vet jag vad vi gör i sommar. Riva ner och bygga upp. Måla panel och lägga matta.

Vad ska du göra?!


Efterlysning

Tvåårstrotsmanualen måste ha kommit bort i huskaoset. Nån som har sett den? Mitt tålamod är också på vift någonstans. Hittelön!


Livsnjuteri

Grillad oxfilé i magen. Rött vin i glaset. Barnen sover sött på övervåningen. Mamma gör popcorn i köket. Klockan är halv tio och vi sitter ute. Fåglarna sjunger i skogen intill huset.

Jag är barnet i skrindan för en stund.


fyramegapixel
Jag har dammat av min gamla IXUS.  Bästa kameran! 

Saker man gör istället för sova

Hoppa i sängen.
Spela piano.
Titta på tåg.


Reklampaus!

Nu blir det reklam! Är inte någon fan av Veckorevyn i vanliga fall men detta nummer är onekligen speciellt.

Vad sägs om dödsgener och nakenchock? Allt av och med käraste kusin Lisa. Jag blir så stolt över denna vackra starka tuffa kvinna! Läs och inspireras.


Ungdomslektyr

I morgon ska jag köpa Veckorevyn. När hände det senast?


Explosivt!

Turen till biblioteket blev minst sagt dramatiskt idag. Jag har M sittandes i undersätet i phil&ted-vagnen. P springer runt bland leksakerna. Helt plötsligt floppar innerslangen ur sin position på vagnens ena bakdäck. Hjälp det kommer explodera! tänkte jag och försöker försiktigt flytta ekipaget mot utgången. Hinner till kassan. PANG!!! -Mamma, vagnen pangade! Hmm jo, jag och alla andra hörde också det.

Tur att Ekströms ligger tvärs över vägen. Ny innerslang, sen kunde vi gå hem igen.


Körsbär all over the place

Jag börjar förstå varför man borde ha en saftmajja. Idag kokade jag saft på lite mer än två kilo körsbär och lite rabarber som utfyllnad. DET var bär och stänk lite överallt i mitt vita kök.

Hemkokt saft- Check!


Sjukdag två

Hej barn med feber! Hej då fina väder!

Tur att mormor har kvar sin IPad här. Den visar tågvideos och färgglada bussar mest hela tiden. Ibland visas tåg med något lärorikt innästlat.

Så vi drar ner rullgardinerna, kryper upp i soffan och låtsas att det regnar.


Påkommen

Fingrarna i kakburken och choklad runt hela munnen. -Det var inte jag!


Säkraste sommartecknet

 

 


När "familjens" kossor får komma ut är det sannerligen sommar. Här på gården har det funnits djur sen, ja, jättelänge. Vad jag vet finns det ingen given efterträdare efter min morbror Alf. Kanske killen i gula stövlarna? (fast just nu är han rädd för kossorna, inte så bra kombo om man blir bonde)


Flashback

Spenderar fredagen tittandes på film från när P var liten. Mycket -Åååå, -Aaa och -Oooo.

Man glömmer så fort!

 
Hurra hurra!

Gratulerer med dagen Norge! Bjuder på en bild från 17maj 2007. Min svenska dräkt kommer från Edsberg-Tångerosa (tror jag) medans de andra damerna är klädda i nordnorska bunader. Väldigt tjusigt!


Konsumismen del två; shopping

Alltså. Det är roligt att handla. Skor i synnerhet. Kavat outlet har vi besökt i generationer. Minns hur det var att åka dit när man var liten. Fina blanka svarta och röda lackskor, bara titta. Inte röra.
Nu gör jag samma sak med mina barn som mamma gjorde med mig. Lukten av skofabrik. Mäta fötter. Spring i benen.

Sandaler till mamman. Känns som någon redan gått in dem! Snabba gröna skor till P. M får ärva Ms gröna Kotten. Vad ska vi hitta till pappan då?


Kökssoffbästa!


Det levande hemmet

Ofta får jag höra från mannen att vi har ett levande hem. Det vill säga; att han inte vet hur det ser ut när han kommer hem efter jobbet. Tavlor byter plats, tas ner eller sätts upp. Dörrar byter färg och möbler flyttar på sig. Man kan inte vänta sig att sakerna i köksskåpen står där man sist såg dem.

Men det tar tid att bo in sig. Jag måste känna efter. Hänga upp. Iakta en stund, ibland flera månader. Flytta om. Flytta tillbaka. Köksbordet är ett praktexempel. Undrar i vilken riktning det ska stå idag?

Igår hamnade denna Millencolinplansch på väggen bakom kökssoffan. Nostalgi i dubbel bemärkelse.


Konsumismen

Det är roligt att handla! Köpa något fint, om än bara något litet. Men, behöver jag verkligen ha det där fina?

Troligtvis är svaret nej. Garderoben svämmar över av kläder. I skåpen står sakerna staplade på varandra; skålar, vaser, uppläggningsfat och glas i massor. Jag har två serviser med 12 kuvert. Prylar. Prylar. Prylar. Vi skaffar oss våran identitet och status med alla dessa prylar.

Kasta. Köpa nytt. Vi åker till ikea. Vi köper två på en gång för vi vet att byrån kommer att gå sönder. Handla färg på ÖB. Vi får nog måla om efter kort tid men Gud vad billigt!!

NEJ. NEJ. NEJ!
Ja. Jag har sett dokumentären Glödlampskonspirationen om planerat åldrande av saker och JA, jag blir lite arg. Tisdagsgrubblerier.

Brukar du tänka på prylarnas livslängd när du handlar?


Färgterapi

Den bruna spegelramen fick absolut inte vara brun. Det passar sig inte här!


Klippa eller inte klippa

Gräset är inte grönare på andra sidan.


En vanlig dörr. Eller?

Nej. Den är inte grön. Bassängbottensturkos. Äntligen! Färgen blandades 2011-01-20 och öppnades igår. Den som spar han har och bättre sent än aldrig så att säga.


Som vanligt

Lördagkväll. Barnen sover. Mannen spelar FIFA. Jag målar något grönt. Ordningen är återställd!


En vecka att minnas

Den här veckan kommer att gå till historien som veckan då P slutade sova middag. Helt plötsligt blev kvällarna lugnare och sonen gladare.
Den här veckan kommer även att gå till historien som veckan då M började sova hela nätterna. Det betyder att mamman också får sova.

Hej mitt liv! Vad jag är glad att du kom tillbaka!


Utelek

Undrar om bommarna ser/hörs annorlunda ut när det regnar?


Nej. Dom är lite blötare bara.


Schemapyssel

Fick en ide efter förra inlägget. Fortsättning följer...


Kökskampen

Det är ett ständigt jagande. Mat måste man som bekant ha på bordet och helst på bestämda tider. Det gör oss alla glada och håller blodsockernivån jämn i huset. Men hur tråkigt är det inte att laga tråkig vardagsmat?

Fiskpinnar, köttbullar och falukorv. Enkelt. Snabbt. Tråkigt?

Igår gjorde jag och P Hasselnötsbiffar. DET var allt annat än tråkigt. P fick stjälpa till att riva med den gamla hederliga rivaren som ser ut som en rymdfarkost. Den funkade också som bom. -Pling Pling Pling Pling

Så här gjorde vi: Hasselnötter, rotselleri, zuccini, lök och vitlök. Riva. Riva. Ägg. Ett till. Krydda. Blanda. Steka. Klart!

Hur bestämmer ni i eran familj vad som ska stå på matbordet?
Neverending storyPlocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka

Det var diskbänken.

Plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka plocka


Grön flamingo

Orange pelargoner och en väldigt grön flamingo hälsar dig välkommen till Fraupels. Har du tur finns det mogna smultron också.

På baksidan ligger stenplattorna numera där dom ska. Nu önskar jag bara att någon kom och bytte ut våra utemöbler. Något mer stabilt och inte från sextiotalet. Eller måla dem med lite pippigul färg. Nån som känner för det?


Bara jag och M

M moffar kall pannkaka och jag äter gratis godis. Konsum försökte ta betalt för naturgodis. Kvittohäxan såg naturligtvis detta och fick alla pengarna tillbaka.

Vi är ensamma hemma. Myskläder, gummistövlar, tandsprickning, PMS och pelargonplantering. P sover hos farmor och farfar och F drog till Prag. Tur för dom. Tur för oss.


Superkvinna- check!

Lagom till frukost kom svägerskan med en sömnadsutmaning. Överdrag till dynan i vagnen. Tyget var trikå och 12 stora knapphål måste till för att få igenom bältet.
Vid sånna här tillfällen är jag glad för alla sakerna som finns i mitt pysselskåp. Tråd, fliselin till knapphål(hur ofta har sånt liggandes?) och overlock. Dessutom hölls barnen sysselsatta en stund med kritor, tåg och pärlor.

På 4 timmar han jag socialisera med svägerskan, leka lite med barnen, göra mönster och sy ett överdrag, göra pannkakssmet med stjälp av barnen, äta och dricka kaffe. Okej, erkänner att kaffet intogs strax efter att svägerskan och kusinerna åkt och mina två stupat i säng. Hade tänkt baka surdegsbröd, läsa en bok, springa nån mil och lägga färdigt plattorna på baksidan också men man är ju inte mer än människa.En sak i taget

Jag har lite svårt att koncentrera mig. Det är så mycket som man vill hinna med och sakerna nästan sliter tag i en när man försöker gå förbi. Plocka upp, plocka ner, hänga upp, ta ner, plocka i, plocka ur, möblera om. Det sistnämda tror jag är en motreaktion på allt det andra.
När man kommer ut är det lite samma sak. Gräv här, klipp mig, gallra, gräv där, ta bort mig, plantera, klipp mig igen, VATTNA!  Dagens mission var att gräva ett litet grönsaksland. Inte så svårt när man har pallkragar. Bara att gräva lite. Flytta lite jord från gamla komposten och sen, plantera. Lätt! Om det nu inte vore för den där stora maskrosen som skrattat åt mig i flera dagar. En jättemaskros som bestämt sig för att komma upp mellan plattorna intill huset. Jag ska bara lyfta några plattor, ta bort den och...

Det slutade med att jag tagit bort alla plattorna intill huset eftersom marken sjunkit in mot grunden. Därefter började jag fylla på med sand och grus och sen skulle jag bara lägga tillbaka plattorna. Tilläggas ska att jag har två barn och nej inget projekt är slutfört.


 

Maskrosen är i alla fall borta. Jag vann!En pallkrage på plats. Lite mer jord bara, sen ska det planteras morötter och ärtor. (jag vet, skorna är ett par förklädda träskor. lite mjukare, lite kvinnligare bara. Tillverkade i Pålsboda. Det säger allt som behöver sägas.)

En eller flera

- Bilen måste åka på mammas snippor!
The wonderful world of kitsch

Porträtt av Nubia Martinez.


I min trädgårdTrädgårdsbästa! Innanför tomtgränsen är det tillåtet att ha crocs. Skulle jag ses utanför våran rastgård iklädd dessa, snälla led hem mig igen.

Sånt man inte glömmer

Det är många saker som man ska komma ihåg. Man kan ta hjälp av en kalender, skriva plats och tid. Ett litet larm på telefonen som påminner om just det där viktiga.

Jag missade allt sånt idag. Jag missade brorsdotterns fyraårskalas. Inte ens när grannarna pratade om att de skulle på kalas ringde det någon klocka. Har ingen bra bortförklaring heller. Solen sken, jag var öl-änka med en annan öl-änka och tiden fördrevs på gräsmattan hemma och borta vid bommarna. Förlåt O. Jag ska ordna ett eget litet kalas för dig med cupcakes och whoopies och present och hemkokad saft.  RSS 2.0