Virkade dukar och tapetklister

Tapetklister, badboll, plastfolie och en massa dukar

Lampa av virkade dukar

Nu hänger den tapetklisterindränkta bollen på tork. Ska bli spännande att se om jag lyckas. Blir den fin ska jag knåpa ihop minst en till som sedan ska få pryda våran hall.

Nää, dagens pyssel slutar inte där. Sov helt gudomligt på soffan i natt och vaknade utvilad. Det tog jag tillvara på! Dörren i badrummet och ytterdörren fick sig lite grundfärg. Färgen som var över i tråget räckte till ett snedtak på övervåningen.
Hallen blev mycket tjusigare med en vit dörr istället för smutsig furu (väldigt konstigt...). Badrummets dörr ska bli bassäng-turkos så småningom.
Han med en tur till Fredrikssons måleributik för färgispiration också. Vill ha en liten burk med rosa att måla benen på mina Emma-stolar med. Chock-rosa. Tror att den där lille i magen trivs ganska bra där inne så jag får hålla mig sysselsatt för att inte bli tokig(are).

Så JAAA vänner! Kom hit och hjälp mig. och Nej Ullis, här köps inga cupcakes, det fixar min Kitchen aid i ett naffs!!Jag ska bara...Blir lite nostalgiskt och full av inspiration när jag tittar på gamla kort. Just den här bilden är tagen på en liten sömnig gata I Colonia, Uruguay. Minns att jag fastnade några extra nätter på detta ställe för det var storm och båtarna gick inte till Buenos Aires. Man köpte rödvin i medhavda petflaskor och åt massor med ost och oliver instängda på hostellet.

Känns ganska långt borta från var jag befinner mig nu. Höggravid och arbetslös, sonen på dagis och älskade sambon på jobbet. Renoveringsprojekt som staplar sig på hög allt eftersom de ploppar upp i huvudet.
Det har sagts åt mig att jag ska vila men jag är fröken tvärtemot och har inga sånna planer (okej liiite kanske). Dagens mission blir en tur till IKEA för shoppande av förvaringsbackar. Här ska organiseras!

Andra "måsten":
1. Sätta dit kökshandtagen.
2. Olja in fogarna i badrummet, eller nått. De SKA vara svarta inte gråisch.
3. Måla måla måla. Tak. Lister. Dörrar. Livsviktigt.
4. Göra "virkade-dukar-lampan" som jag tänkt göra i 2-3år. Dags att få tummen ur?

Ja jaa. Jag ska ordna skötbord och BBväskan också. Liten kan ju komma snart, eller om en månad. Patrik ville ut i vecka 37+4. Jag är nu i vecka 36+3. Fast eftersom jag tjatar så och far runt som en jojo kommer han väl i vecka 42...

Dagens fråga: Hittade min älskade julstjärna i garderoben. När får man sätta upp den??!!


Too much?
-Du tycker inte att det börjar gå till överdrift det här med grönt?  En skön fråga från min sambo.

Att riva en vägg. Eller varför inte ett kök?


Kärnhem byggde huset 1961 och när vi tog över 2010 var nästan allt i orginal. Oljepannan var visserligen utbytt men dagens elpanna får nog inte stå kvar länge till.

förebild köket


Visst hade det sin charm. Men tanten hade slängt ut orginalluckorna och därmed förstört allt! Bara att riva ut och börja om från början. Kändes kanske lite dumt att riva ut ett bastant träkök och ersätta med spånskivor från IKEA men shit vad kul det var att slå sönder saker med kofot!
I bakgrunden det fina badrummet med röd medaljongmatta på väggarna. Fin, men inte helt ok enligt våtrumsreglerna idag. Som tur var hittade vi ingen fukt när den revs ut. Även den inbyggda trappen skymtar i bilden. Med liten såg, några kofötter och många vänners svett är nu den väggen ett minne blott.


 

Visst är det kul att renovera, men jag förstår en del som tillslut får exponera sig i tv med sina misslyckade projekt. Hade vi inte haft familj och vänner som hjälpt till skulle vi nog stå där med videokameran i handen för tillverkande av ansökningsvideo.

Lite grönare...

Idag åkte jag hem till den rödhåriga kusinen och drack te på förmiddagen. Enda rätta i detta blåsiga väder. Hon har sytt en fantastiskt tjusig kavaj till mig. Stora gröna slag och blått paljettyg med designen inspirerad av The King of pop. Ljuvlig!


Idag fick vi offerten på fönstren och ett litet minifönster att känna och klämma på innan vi bestämmer oss. Det lutar mest åt -Ja. Frågan är bara hur peppande det låter att byta fönster i januari av alla månader?!

Här kommer ett litet smakprov från diskbänken. Detta är taget innan glasskivan kommit på plats.

grönt bakom diskhon


Nu inväntas bara de beställda 50-talsinspirerade handtagen så är det äntligen komplett, köket. Tog bara sådär en nio månader. Sen borde man vara nöjd ett tag... Eller? Man kanske kan ändra på något?  Yes. Jag är och förblir omöjlig.

God kväll!

Tänkte bara säga att jag snart kommer tillbaka. Börjar få ordning på saker och prylar och renovering och framförallt, mig själv. Den gröna väggen med glasskiva är på plats i köket. Har möblerat om och möblerat tillbaka, flera gånger. Fast det är ju sån jag är! Har gett upp fönsterrenoveringen efter att ha gjort nästan hälften. I fredags var en säljare här som ska ge oss en offert på byte av alla fönster. Det gillas! På återseende!

RSS 2.0