Att bli vuxen...

Del 1.

Suget efter stuvade morötter bedövades med just stuvade morötter. Hur ofta blir man sugen på det?

Gott var det.

Idag har björken utanför bestämt tappat alla löv, det blev vintertid och julstjärnan åker upp. Hepp!


Lycka är..

..att kolla in morbror som ska köra iväg med tåget. Trots detta protesterades det vilt när vi gick från stationen.

Dags att detoxa tåg kanske?


Älskade ungar

Igår fick Martin låna lilla traktorn och idag ville Patrik hålla bror i famnen. Kärlek!


Sweet!

Godisråttan är tillbaka. Märks omedelbums på aptiten att man äter för två. Var inte så bra på att välja bort onyttigheterna förra gången, har inte börjat bättre nu.

Just nu sitter jag i soffan med uppsvällda jättetuttar och tycker synd om mig själv. Då FÅR man äta godis.

-Martin vaaakna! Mamma vill att du äter lite mer...


Hello lille Martin!

Den nittonde oktober klockan 00.58 träffade jag honom för första gången. Behöver jag säga kärlek från första ögonkastet?

Samma dag, elva timmar senare, gick jag en runda på ekershallen innan bilen med hela familjen rullade hem till Hallsberg.

Smakar på ordet 'tvåbarnsmor'. Mumma!


Soffhäng

Fötterna nertryckta i stödstrumpor och i högläge. Man vet att det är vätska i kroppen när Foppatofflorna börjar bli små..
Regnet smattrar härligt mot fönstren i vardagsrummet. Just nu känns det bra att jag slet så med kitt och färg i somras. Vetekudden värms på, igen, i brist på ett varmt bad.
Nu skiter vi i alla "borde" och "måste".

Angående det där med julstjärnan. Förra året satte jag upp den den 10 november... Lagom till vintertid hängs den upp!


Renhornet

Renhornet har målats i grön lackfärg och sitter nu på väggen i vårat sovrum. Hade även passat bra som krokar i hallen eller på Patriks rum.


Grundlurad

Har trott sedan i onsdags natt att något är på gång. Känslan har funnits där och jag har har övertygat mig själv. Nu är det lördag och jag känner mig väldigt lurad.

Kommer att förvandlas till gravidzilla om detta fortsätter trots att inte bf passerats...


Trendsättare?

Läste i senaste numret av sköna hem att Grönt är det nya svarta, betyder det att jag är hipp nu?

Att inspireras.

Ibland kan man behöva lite inspiration. Ibland får man för mycket inspiration. Kävesta folkhögskola är ett sånt ställe där jag fick för mycket inspiration så det bubblade ur öronen. Så nu är det bra att jag har lite bilder från den tiden att ta till när inspiration fattas. Fast det är kanske inte jag som behöver inspireras just nu. *hint hint Knut*

 

självporträtt


I går medans matchen pågick sydde jag ett babynäste. Äntligen fick jag användning av mitt rosa-gröna påslakan som legat och väntat på att bli någonting. Insåg att jag inte behövde handla något för tillverkandet heller. Här i pysselverkstaden finns tydligen det mesta...

Dagens pyssel: Springa lite i trappen. Allt är till för att testas. 

 


En grön mössa

..till lilla Alva som jag hade äran att träffa för första gången idag. Kom på en halvtimme innan jag skulle bli upphämtad att jag inte hade någon present.

Tur att maskinen stod framme och tyget låg på bordet.


Fönsterrenovering. Kul?


Försökte intala mig själv att det är roligt att renovera fönster. Jag var gravid nog att gå på det medans solen sken och kroppen höll. Men att försöka återuppliva dåligt skötta fönster från -62 ÄR INTE KUL. När jag dessutom lyckades få till en liten spricka (som blev en jättestor spricka) i det största fönstret då gav jag upp.
Nu har vi beställt nya underhållsfria PVC fönster. Tänker inte ens försöka spara på arbetskostnaden. Tack ROT!!


image description

Just nu köper jag mig lite tid vid datorn. Sonen sitter med min telefon och tittar på tåg på youtube. Jag har lixom inte tålamod eller ork att göra det på något smidigare sätt. Tänker inte ha dåligt samvete heller. Så det så.

Gårdagens pyssel: Torka golv. ( ja, jag hoppas att det funkar...)

Stjärnfall och värmeförlust

image description Ikväll har vi lokaliserat lilla Björn, polstjärnan och massor av stjärnfall. Mys! Kallt är det ute och jag är glad för att värmen åter sprids i våra radiatorer. Igår när vi slog på pumpen så hände det tydligen ingenting för det var sexton grader i morse. Vad gör man? Som tur är kan man använda en livlina, ringa pappa! Han kom hit, skruvade lite och vipps! så flödade värmen. Dagens pyssel: ett grönt skötbord. Nu kan du komma ut Knut!

Olycka är...

...att tappa en kryddburk på induktionshällen så fanskapet spricker. Tack och bock för hemförsäkring.

Jag skulle ju bara skruva dit softclose-grejen på sista luckan i köket när burken ramlar precis på kanten så hörnet spricker lite och lossnar. Fumliga tjockisfingrar.

Men nu sitter alla handtag och softclose på plats. Sonen stod på en stol och nådde upp till väggskåpen, tog tag i handtagen och sa - Wow! DET är ett bra betyg.


Lycka är...

Att få slänga ut gaffatejpshandtagen.


Tååååg

Tur att man bor i rätt kommun för att kunna främja sonens tågintresse. Tågknuten Hallsberg närmare bestämt. Iklädd pyjamas tog han på sig skor tog mig i handen och sa -Kom mamma titta tooona!


Lampan på plats i hallen!

Taaa daa!! Lampkreationen höll borttagning av badboll och plastfolie. Lampsladden är tjusigt klädd i textil och av märket Orrefors (fyndad på 70%rea hos Cervera) och själva lampan var dyrast, 169kr på bauhaus.


En glimt av hallen. Dock får man inte vara längre än 1,80m för att passera under lampan. Dörren har grundats en gång och väntar nu på lager 2 och 3. Toalettdörren är näst på tur.

.

Kan nu meddela att ett av trettio handtag sitter på plats i köket. Självklart var de skruvarna som följde med en halv centimeter för långa. Nya skruvar har införskaffats. Kan det vara nästa projekt som blir helt klart??!

Jag å Knut.

 
Jag får mjölksyra i benen av att gå upp för trappen. Löjligt!


RSS 2.0